A méhek világnapja

Május 20-án ünnepeltük a méhek világnapját. Nap mint nap találkozunk velük, mégis ritkán gondolunk arra, milyen fontos szerepet töltenek be az életünkben a méhek: ezek az apró, de szorgos rovarok hatalmas munkát végeznek. A legtöbbünknek a méhekkel kapcsolatban a méz jut eszünkbe, de nem csak azért érdemes vigyázni rájuk, mert szeretjük a mézet: a Föld mezőgazdaságának 70%-a a méhek beporzó tevékenységétől függ.

5 érdekesség a méhekkel kapcsolatban:

A méheknek tehát sokkal többet köszönhetünk, mint a méz, pedig ez az aranyló finomság önmagában is nagyon értékes. A méz igazi csemege, de nem csupán ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a mézben lévő enzimek, a magas káliumtartalom és egyéb aromaanyagok együtt valóban baktériumölő hatást fejtenek ki. 

Ha védjük a méheket, akkor óvjuk a természetet és a saját jövőnket, ha pedig mézet fogyasztunk, akkor védjük a saját egészségünket is.

A méhek világnapján mi is tartottunk mézkóstolást az iskolában, és délután is ehhez a témakörhöz kapcsolódóan kézműveskedtünk.